Tanasković: „Sada je pravi trenutak da se kapital plasira u poljoprivredu“

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković poručila je na Kopaonik biznis forumu da je sada pravi trenutak da se kapital plasira u poljoprivredu i pozvala sve koji razmišljaju gde da ulože svoj novac da izaberu poljoprivredu.

Ministarka je rekla da ulaganja države u poljoprivredu nikada nisu bila veća i da nikada nije bio povoljniji trenutak za ulaganje u poljoprivredu.

– Ako neko razmišlja gde da plasira svoj kapital u Srbiji, mislim da je poljoprvireda trenutno najbolji izbor – poručila je ona.

Tanaskovićeva je izjavila za Tanjug da su otvoreni mnogi programi preko kojih se nude bespovratna sredstva za nove mlade poljoprivrednike.

– Prvi put država u svojoj krovnoj investicionoj uredbi prepoznaje poljoprivredna gazdinstva i svako ko uloži od 100.000 do milion evra, imaće povrat od 50 odsto, a ako uloži preko milion evra, na to će imati dodatan povrat od 25 odsto – navela je ministarka.

Ona je istakla da je sada pravi trenutak za ulaganje u poljoprivredu i zbog sitaucije na evropskom i svetskom tržištu.

– Nadam se da ćemo moći u narednih par meseci da obradujemo i proizvođače jabuka i druge voćare da im je otvoreno kinesko tržište – kazala je Tanasković.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: