Tanasković: „Povećanjem subvencija do proširenja stočnog fonda“

Ministarka poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jelena Tanasković održala je sastanak sa poljoprivrednicima Mačve i sa njima razgovarala o trenutnim problemima u poljoprivrednoj proizvodnji i pronalaženju zajednickih rešenja.

Ona je prethodno posetila domaćinstvo farmera Milovana Ivankovića iz Zasavice I u severnoj Mačvi, kao i njegovu farmu tovljenika, kapaciteta 3.600 svinja.

– Fokus nam je na povećanju subvencija. Kada su u pitanju kvalitetna grla, odnosi se na krmače i nerastove, dosadašnja subvencija je iznosila 15.000 dinara, od sada će to biti 18.000 dinara. Uvodimo novu meru, kao što smo uveli za junice, paralelno uvodimo i za nazimice, za čiju nabavku ćemo davati 22.000 dinara. To su novosti, koje će značajno doprineti uvećanju stočnog fonda – rekla je ministarka.

 

Foto: Ministarство poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

To je, kako se navodi u saopštenju ministarstva, pozdravio i domaćin iz Zasavice I, Milovan Ivanković, koji gradi novu farmu za krmače.

– Radimo na tome da imamo naše prasiće, jer ih sada uvozimo. A takva prasad su skupa i koštaju preko 500 dinara. Kad budemo imali svoje, imaćemo i povoljnije tovljenike. Ovih 400 krmača bi trebalo da ima dovoljan broj da podmiri naše kapacitete – objasnio je Ivanković.

Ministarka je potom održala sastanak sa poljoprivrednicima Mačve i sa njima razgovarala o trenutnim problemima u poljoprivrednoj proizvodnji i pronalaženju zajednickih rešenja.

Mačva i Srem su, kako podsećaju iz Ministarstva, stočarski kraj Srbije, koji na godisnjem nivou daje najveći broj tovljenika.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: