Tanasković: „Država će isplatiti poljoprivrednicima dodatnih 15 milijardi dinara“

BEOGRAD – Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da ne postoji poljoprivredni proizvođač koji je dobio rešenje za subvencije u prošloj godini, a da nije dobio novac i navela da je za poljoprivrednike obezbeđeno dodatnih 15 milijardi dinara.

– Puno se manipulisalo prethodnih dana da sam ja obećala da će svima biti isplaćeno. Ja sam rekla da će sva sredstva biti potrošena u 2022. godini, 99,84 posto budžeta je iskorišćeno, odnosno 99,8 posto je isplaćeno subvencija – precizirala je Tanaskovićeva za RTS.

Prema rečima ministarke, to znači da su sve subvencije isplaćene sredstvima koja su bila u 2022. godini.

Tanaskovićeva je dodala da postoje i oni koji su aplicirali za subvencije, a nisu dobili sredstva, a za njih je država pripremila dodatnih 15 milijardi dinara.

U februaru 2023. biće isplaćeno oko 15 odsto takvih zahteva, iako „država pravno-formalno nema obavezu da ih isplati“, konstatuje ministarka poljoprivrede.

Jelena Tanasković je takođe pozvala poljoprivrednike da se registruju na e-Agrar.

– Ideja je da poljoprivredni proizvođač transparentno zna za šta je aplicirao od subvencija u ovoj godini i da će ta sredstva u istoj godini i dobiti. To je ideja e-Agrara, a sve drugo što radimo je da bi se sve ubrzalo i da im pomognemo – ističe Tanaskovićeva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: