Tamara Vučan iz Ekonomske škole iz Pančeva plasirala se na državno takmičenje „Poslovni izazov“

PANČEVO – Tamara Vučan, učenica srednje Ekonomske škole „Paja Marganović“ iz Pančeva osvojila je treće mesto i plasirala se na državno takmičenje „Poslovni izazov“ koji organizuje Dostignuća mladih.

Takmičenje mladih u preduzetničkim veštinama održano je minulog vikenda u dva dana u Novom Sadu, za srednje škole s teritorije Vojvodine.

Takmičenje je prvog dana okupilo 88 učenika iz 19 škola iz Apatina, Bača, Bačke Palanke, Bečeja, Novog Sada, Ruskog Krstura, Sombora, Subotice i Titela, dok je drugog dana 77 učenika iz 17 škola iz Bačke Topole, Inđije, Kikinde, Pančeva, Pećinaca, Sente, Šida, Sremske Mitrovice, Stare Pazove i Vršca imalo priliku da rešava postavljen „izazov” odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem.

Drugog dana takmičenja učestvovale su i učenice ekonomske škole iz Pančeva Milica Škrbić i Dijana Poposki iz 4-2 i Tamara Vučan iz 4-1. Podeljeni u 16 timova našli su se pred istim izazovom a to je: osmisle proizvod ili uslugu koja će trend urbanog baštovanstva približiti građanima u našoj zemlji i biti im od koristi u toku puta ozeljenjavanja svoje okoline.

„Naše učenice su bile sjajne, imale su odličan nastup a Tamara Vučan je osvojila treće mesto i plasirala se na državno takmičenje“, saopšeno je iz Ekonomske škole u Pančevu.

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

U toku školske godine na sedam regionalnih Poslovnih izazova (u Čačku, Leskovcu, Zaječaru, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 700 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetničkog obrazovanja i finansijske pismenosti.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.