Tako mekan: Recept za najbolji domaći hleb

Recept koji će vam sigurno uspeti

Sastojci:

200 ml toplog mleka
200 ml tople vode
1 kašika šećera
1 kašičica soli
10 g suvog kvasca
600 g brašna
30 ml maslinovog ulja
1 jaje

Priprema:

Mleko, vodu, šećer, so i kvasac pomešajte. Dodajte brašno, kratko zamesite, pa sipajte ulje.

Umesite testo, pa još malo prelijte sa ulje i pokrijte providnom folijom. Ostavite da stoji 45-50 minuta na toplom mestu. Podelite testo na 2 dela.

Oblikujte veknu, pa stavite na pleh obložen pek papirom. Malo savijte papir i onda stavite drugu veknu. Pokrijte krpom i ostavite još 20.

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.