U Bačkom Monoštoru takmičenjem u kuvanju ribljeg paprikaša počeo ovogodišnji „Bodrog fest”

BAČKI MONOŠTOR – Tradicionalna dvodnevna manifestacija „Bodrog fest“ u Bačkom Monoštoru. Ovaj festival tradicije i kulture, prema već ustaljenom običaju, počeo je takmičenjem u kuvanju ribljeg paprikaša, po kojem su Monoštorci poznati širom zemlje i regiona. Prvu vatru na ovogodišnjem takmičenju upalio je gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković.

Program će upotpuniti koncert zvezde starogradske muzike, Zvonka Bogdana, a potom i nastup benda „Banda drvena“. Tokom muzičkih nastupa, biće proglašeni i pobednici ovogodišnjeg takmičenja u kuvanju paprikaša, kojima će biti dodeljene vredne nagrade.

Dalibor Forgić, iz Udruženja građana „Bodrog“, koje je organizator ove manifestacije, navodi da je odziv Monoštoraca, ali i gostiju sa strane, veoma velik, te izražava lično zadovoljstvo što festival svake godine doživljava sve kvalitetnija izdanja.

„Ovde samo večeras oko 110 kotlića će biti kuvano, puta osam, to vam je samo 1000 učesnika na takmičenju, a gde su još posetioci koji će da ovo dođu sve da obiđu i da posmatraju“.

Foto: portal025.rs

Kao razloge zašto je ova manifestacija značajna za Bački Monoštor, Forgić izdvaja sledeće:

„Manifestacija je izuzetno značajna za Bački Monoštor, zato što doprinosi razvoju turizma, i pre svega doprinosi tome da se bogatstva koje ovo selo ima, počevši od prirode koja ga okružuje, starih zanata koji ovde postoje, promocije ekologije, hrane koja je vrlo karakteristična za ovo selo, obilata i vrlo gurmanska, značajno to nama pomaže i doprinosi da budemo vidljivi“.

Foto: portal025.rs

Sutra je na programu bogat kulturno-umetnički program, a posetioci će imati priliku da se upoznaju i sa starim zanatima i rukotvorinama iz ovog kraja.

Vredi istaći da je manifestacija „Bodrog fest“ proglašena za najbolju manifestaciju u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini u 2021. godini. Generalni pokrovitelji manifestacije su Grad Sombor i Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: