Proja je toliko popularna na našim prostorima da ima mnogo varijanti, a jedna još uvek nije dovoljno poznata, što je pomalo nepravedno jer je božanstvenog ukusa.
Postoji mnogo toga što možete da ubacite u proju da bi bila još lepšeg ukusa, a obično koristimo sir, jogurt, spanać, blitvu…
Međutim, malo ko bi se setio krompira, koji pruža interesantnu i još laganiju teksturu, sočniji ukus i veoma je zasitan.
Krompir se dodaje na samom kraju, a priprema je veoma jednostavna.
Sastojci:
1 kilogram krompira
4 jajeta
2 šolje kukurznog griza
2 šolje belog brašna
1 kesica praška za pecivo
1 šolja ulja
200 ml jogurta
250 g sitnog sira
so po ukusu
Priprema
- Oljuštite krompir i iseckajte ga na kockice, pa skuvajte i dobro procetite.
- Umutite jaja, pa im dodajte so (prvo probajte koliko je slan sir da ne biste preterali) i jogurt i dobro promešajte.
- Pomešajte u jednoj posudi brašno, prašak za pecivo i kukuruzni griz, pa postepeno dodajte prethodnoj mešavini, uz neprestano mešanje da biste razbili grudvice.
- Zatim sipajte ulje, sir i krompir, pa promešajte.
- Sipajte u pleh obložen pek-papirom, pa pecite oko pola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.