Iako deluje lako, često baš ta krompir salata zna da nam ne ispadne baš onako kako smo planirali.
Tajna najlepše krompir salate je u jednom triku, a mi ga sada otkrivamo vama.
Osnovno pravilo za dobru krompir salatu je: krompir se mora kuvati sa ljuskom.
Prvi korak je da dobro operete krompir, a zatim ga stavite u lonac i nalijete vodu da krompir bude u vodi.
Potom, posolite vodu po ukusu i kuvajte oko 10 do 15 minut. Krompir ne sme da bude prekuvan, jer će vam se raspasti i neće ostati komadi već će više ličiti na pire krompir.
Znaćete kada je krompir gotov ako viljuška lagano prolazi kroz njega. Zatim ga sklonite sa ringle i ostavite da se malo prohladi, a onda lagano nožem odstranite koru i iskeckajte ga na kockice.
Naseckajte crni luk na rebarca i dodajte u krompir, još malo dosolite i laganim pokretima kašike izmešajte sve zajedno.
Takođe, potrebno je da dodate i nekoliko kapi ulja, najbolje bi bilo da to bude maslinovo ili neko drugo hladno ceđeno ulje.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.