Sočni i mekani
Sastojci:
1 kg pilećih bataka
4 glavice crnog luka
imunov sok od 3 limuna
3 čena belog luka
50 ml pavlake za kuvanje
2 kašike ulja
10 g peršuna
3 kašičice senfa
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
50 ml pileće supe
Priprema:
Naseckajte luk na kriške (ne pretanko) i prebacite ga u posudu, a zatim ga prelijte pavlakom za kuvanje, uljem, limunovim sokom, belim lukom, senfom, biberom, solju i seckanim peršunom.
Sve dobro promešajte i prelijte preko pilećih bataka. Promešajte kako bi se smesa zalepila za batake. Poklopite posudu poklopcem ili prekrijte folijom i pustite da se piletina marinira barem jedan sat.
Batake izvadite iz marinade i stavite ih u duboku šerpu u kojoj ste prethodno ugrejali ulje i pustite ih da se prže nekoliko minuta. Ne zaboravite da ih okrenete.
Zatim dodajte marinadu i promešajte. Na kraju dodajte pileću supu, poklopite i pustite da se krčka na slaboj vatri 30 do 45 minuta.
Kada je jelo gotovo pospite ga seckanim svežim peršunom i poslužite uz prilog po želji. To mogu biti pirinač, njoke, kroketi, krompir.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.