Tajani: Srbija i Zapadni Balkan što pre u EU, zahvaljujući Vučiću očuvan mir na Balkanu

BEOGRAD – Potpredsednik Saveta ministara i ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani poručio je danas, na konferenciji za medije, da Srbija i Zapadni Balkan treba što pre da postanu deo EU i zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću na velikim naporima koje je uložio kako bi se došlo do miroljubivog rešenja na prostoru Balkana.

“Veoma sam zadovoljan kako se odvijao naš dan, naročito zbog toga što predstavlja kamen temeljac koji smo postavili kako bismo pojačali odnose između Italije i zemalja Zapadnog Balkana, među kojima je na prvom mestu Srbija, za koju želimo da uskoro pristupi i bude deo naše EU. Ubeđen sam da se budućnost ZB zove Evropa”, rekao je Tajani.

Rekao je da želi javno da zahvali predsedniku Vučiću zbog toga što je zahvaljujući njegovom angažovanju situacija na Balkanu mirnija i postoji stabilnost.

“Zahvaljujem mu na svemu onome što je uradio, i uvek je uživao punu podršku Italije, što se tiče pitanja odnosa sa Kosovom. Znam da to nije bilo lako. Želim da mu čestitam, jer zahvaljujući njegovom angažovanju situacija danas na prostoru Balkana je mirnija i možemo da imamo stabilnost i da bolje pristupimo drugim problemima, kao što su migracije”, istakao je Tajani.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.