Tableti za najbolje romske učenike dobitnike Svetosavskih povelja

RUMA – Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković, u saradnji sa Nacionalnim savetom Roma, organizovala je danas u Gradskoj kući prijem za najbolje romske učenike, nosioce Svetosavske povelje i njihove razredne starešine.
Foto: Opština Ruma

Učenicima koji su se istakli svojim radom i znanjem, Danki Jovanov koja pohađa farmaceutski smer u školi „Draginje Nikšić“ u Sremskoj Mitrovici, Živku Pavlov učeniku Tehničke škole “Milenko Brzak Uča” iz Rume, i Danici Mijatović učenici OŠ “VI udarne vojvođanske brigade” iz Grabovaca, predsednica Ćirić Bošković, članica Nacionalnog saveta Roma i pokrajinska poslanica Jelena Jovanović i Danijela Tadić, romska koordinatorka opštine Ruma i takođe članica Nacionalnog saveta Ruma, uručili su tablete kao nagradu i podstrek za dalji uspeh u školovanju.

Foto: Opština Ruma

“U prijateljskoj atmosferi danas smo istakli vaznost zajedništva, jednakosti i međusobnog poštovanja. Obrazovanje mladih je među najvaznijim preduslovima za promenu i poboljšanje uslova zivota. Ponosni na naše učenike i njihove razredne starešine, zajedno sa gostima, slozili smo se da svaki uspeh treba podrzati i da ćemo i u budućnosti nastaviti da zajedničkim snagama dajemo podstrek svim našim učenicima da budu još bolji i uspešniji”, istakla je predsednica Ćirić Bošković.

Foto: Opština Ruma

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.