Svi je vole: Musaka od tikvica

Preukusna
Sastojci:

1 kg mladih tikvica
3 – 4 struka mladog luka
1 šargarepa
150 g kuvanog integralnog pirinča
2 čena belog luka
100 g rendanog sira
2 jajeta
200 ml pavlake
2 do 3 kašike peršuna

Priprema:

Tikvice oprati, oljuštiti i naseći na kolutove ili listove, posoliti ih i ostaviti da odstoje i puste vodu, oprati ih pod mlazom hladne vode. Pirinač skuvati i ocediti od vode.

Vatrostalnu posudu podmazati sa vrlo malo ulja, staviti red tikvica, preko tikvica pola povrća, preko povrća naseckan peršun i narendani sir, opet tikvice pa ostatak povrća, peršuna i narendanog sira.

Na kraju završiti sa tikvicama. Peći u rerni oko 20 minuta na 180 stepeni.

Umutiti jaja, dodati pavlaku i malo peršuna i time preliti musaku, staviti malo vegete odozgo i vratiti u rernu još 5 minuta da se zapeče. Jelo je spremno.

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.