Svi će vas pitati za recept: Napravite najsočnije pečeno pile

Savršen ukus za celu porodicu.

Sastojci:

Pile od 2 kg
30-40 g putera
So, biber
Roštilj sos (barbikju sos)

Priprema:

Piletu isecite nogice, pa presecite kod trtice kraj i višak kože.

Zatim presecite pile po dužini da dobijete 2 dela.

Osušite pile ubrusima i premažite puterom, spoljašnju i unutrašnju stranu, kao i ispod kožice.

Posolite i pobiberite sa obe strane i stavite na pleh obložen pek papirom.

Pecite na 220°C oko 35 minuta.

Zatim izvadite pile i premažite roštilj sosom (barbikju sos) i vratite u rernu na još 5 minuta.

Premažite pile još dva puta i posle svakog premaza vratite u rerni na po 5 mintua.

Pre služenja neka pile odmori 5-10 minuta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.