Svečanom akademijom obeležen Dan tehničke škole „Mileva Marić Ajnštajn“

NOVI SAD – Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić prisustvovala je svečanosti kojom je obeležen Dan tehničke škole „Mileva Marić Ajnštajn“.

Ona je, tom prilikom istakla da je Grad ponosan na školu čiju specifičnost čine četiri područja rada u kojima se obrazuje 1540 učenika i to u 63 odeljenja raspoređena u dva objekta.

– Iako radite na različitim lokacijama predstavljate primer uspešnog školskog kolektiva koji karakteriše jedinstvo i složnost kako nastavnika, tako i učenika. Takvo zajedništvo rezultira brojnim nagradama i uspesima na takmičenjima koje prepoznajemo i kojima se ponosimo – izjavila je Dina Vučinić čestitajući Dan škole.

Naglasivši da su dobre škole i dobri uslovi za obrazovanje dece sigurna investicija u kvalitetnu budućnost članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić je ukazala na činjenicu da ovogodišnji budžet za obrazovanje iznosi rekordnih 7,5 milijardi dinara.

– Gradimo i rekonstruišemo škole i vrtiće, obezbeđujemo besplatne udžbenike, subvencionišemo prevoz, finansiramo opremanje školskih učionica u skladu s najnovijim tehnologijama i omogućavamo da vrtići budu besplatni. Takođe, važno nam je i da nagradimo najbolje učenike među kojima su svake godine i učenici škole „Mileva Marić Ajnštajn“. Ove godine, sa osvojene čak 36 Vidovdanske nagrade oni potvrđuju svoj status uspešnog kolektiva- istakla je Dina Vučinić.

Zahvalivši se članici veća na podršci, direktor škole Željko Savić objasnio je da se ta obrazovna ustanova može pohvaliti izuzetnom opremljenošću školskih radionica, koje su u toku ove godine osavremenjene novim nastavnim sredstvima kao i učenicima koji ostvaruju izuzetne rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.