logo transparend vojvodina uzivo

Svečano otvorena sala OŠ “Filip Višnjić” u Višnjićevu

ŠID – Ministar državne uprave i lokalne samouprave, dr Aleksandar Martinović boravio je danas u radnoj poseti opštini Šid.

Predsednik opštine Šid, Zoran Semenović sastao se sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave, dr Martinovićem u prisustvu svojih saradnika, kako bi razgovarali o daljoj saradnji Opštine i Ministarstva, o projektima koji su uz podršku Ministarstva realizovani u periodu za nama i projektima čija se realizacija očekuje u budućnosti. Saradnja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Opštine Šid odvija se na svakodnevnom nivou, a podrška i pomoć Ministarstva prisutna je u svim oblastima rada Opštine i Opštinske uprave sa ciljem negovanja principa dobre uprave i uprave po meri svih građana. Današnjem radnom sastanku prisustvovao je i načelnik Sremskog upravnog okruga, Perica Gaković.

Predsednik opštine Šid i ministar nastavili su obilazak Opštine u Galeriji slika “Sava Šumanović” i MNU “Ilijanum”, ustanovama kulture obuhvaćenim projektom “Šid – Bezbedan grad” koji za cilj ima obezbeđivanje najboljih uslova za zaštitu ovih kulturnih institucija i umetničkog fonda koji čuvaju.

Foto: Opština Šid

Na radost svih meštana naseljenog mesta Višnjićevo, a najpre učenika i nastavnog osoblja OŠ “Filip Višnjić” u Višnjićevu, predsednik opštine Šid i ministar državne uprave i lokalne samouprave svečano su otvorili novu fiskulturnu salu u čiju je izgradnju MDULS uložilo blizu 30 miliona dinara. Tom prilikom, ministar se prisutnima zahvalio na gostoprimstvu i poželeo osnovcima da objekat fiskulturne sale koriste što češće. Konstatujući da se šidska opština vidno razvija iz godine u godinu, i da se na njenoj teritoriji „vratio život“, Martinović je istakao da će vrh države zajedno sa Ministarstvom, koje on vodi, nastaviti da ulaže u ovu opštinu.

Predsednik opštine Šid istakao je da je cilj lokalne samouprave, kao i resornog Ministarstva, omogućiti svim građanima, a naročito najmlađima, uslove za zdravo odrastanje, učenje i napredak, a izgradnjom ove fiskulturne sale i sredstvima koje je MDULS opredelilo za rekonstrukciju fiskulturne sale u Bačincima, korak smo bliže tom cilju. “Mnogi su dali obećanje, a mi smo našu zajedničku misiju ispunili i održali reč. Srećan sam što učenici ove škole konačno imaju adekvatan prostor gde će se nastava fizičkog vaspitanja realizovati tokom cele godine i koju će moći da koriste za svoju rekreaciju. Ministre, hvala Vam što ste izdvojili vreme da dođete u našu opštinu i što ste prepoznali rad i trud naše lokalne samouprave”, istakao je predsednik opštine Šid, Zoran Semenović.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.