Svečano otvaranje vrtića “Roda”

ŠID – Predsednik opštine Šid, Zoran Semenović, ministarka prosvete, Slavica Đukić Dejanović i šef kancelarije Svetske banke u Srbiji, Nikola Pontara danas su svečano otvorili novoizgrađeni objekat “Roda” Predškolske ustanove “J.S.Šilja” U Šidu.
Foto: Opština Šid

Izgradnja i opremanje novog objekta u okviru predškolske ustanove „J.S.Šilja” u Šidu, deo je projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” koje Ministarstvo prosvete sprovodi uz podršku Svetske banke, sa ciljem unapređenja dostupnosti i kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Foto: Opština Šid

Vrtić “Roda” prostire se na preko 1100 metara kvadratnih sa 140 novih mesta za boravak dece. Za izgradnju objekta koji obezbeđuje najbolje uslove za zdravo i bezbrižno odrastanje, izdvojeno je više od 130 miliona dinara, dok je za njegovo opremanje izdvojeno gotovo 10 miliona dinara.

“Izgradnja vrtića “Roda” jedan je od najvažnijih projekata realizovanih u našoj opštini zahvaljujući podršci naše države, Vlade i resornog ministarstva. Njegovom izgradnjom, Opština Šid poslala je još jednom važnu poruku podrške roditeljima i roditeljstvu, a liste čekanja su ugašene. Zbog svega što ovaj objekat predstavlja za decu našeg grada, ovo je veliki dan za opštinu Šid i sve njene građane”, istakao je ovom prilikom predsednik opštine Šid, Zoran Semenović.

Prigodan program povodom današnje svečanosti, pripremili su mališani iz vrtića “Roda”.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.