logo transparend vojvodina uzivo

Svečano obeležen 16. oktobar Dan Opštine Beočin

BEOČIN – Beočin je danas svečanom akademijom koja je upriličena u Domu kulture obeležio svoj Dan opštine uz bogat i raznovrstan kulturno-umetnički program i tradicionalnu dodelu najviših opštinskih priznanja – Oktobarskih nagrada.
foto: Ismet Ademovski

Svečanost je počela otvaranjem sednice Skupštine opštine Beočin koju je otvorio predsednik Skupštine Nemanja Vilić, nakon čega je sve prisutne u svom obraćanju pozdravila predsednica opštine Biljana Janković.

foto: Ismet Ademovski

Ona je svim građanima Beočina čestitala 16. oktobar Dan opštine i tom prilikom predstavila rezultate rada lokalne samouprave u proteklih godinu dana.

Janković se tokom svog obraćanja zahvalila svim predstvanicima pokrajinskih i republičkih nivoa vlasti, direktorima javnih preduzeća, organizacijama, kolegama i saradnicima i građanima na razumevanju, poverenju i doprinosu koji pružaju radu lokalne samouprave.

foto: Ismet Ademovski

„Beočin je za sve nas koji ovde živimo i radimo, ne samo kuća, nego i dom koji ima svoju toplinu, ljude i lepe različitosti koje mi ponosno ističemo i nosimo. Danas želim da iskoristim priliku i zahvalim se direktorima javnih preduzeća koji dajete sve od sebe da u ovim izazovnim vremenima održite poslovanje stabilnim, direktorima naših ustanova kulture, sporta, obrazovanja i zdravstva na izuzetnoj saradnji i podršci Opštini Beočin, našim crkvama i verskim zajednicama sa kojima uvek rado i dobro sarađujemo, predstavnicima Vojske, policije i vatrogasaca koji su uvek tu da svojom hrabrošću u humanošću rade svoj posao na najbolji mogući način, udruženjima žena kojima dajemo snažnu podršku da očuvaju tradiciju naših sela i koje najbolje rade na promociji svoje opštine, sportistima i učenicima koji nas svuda gde pođu ponosno ističu svojim zapaženim rezultatima i uspehom i naravno, svima vama koji ste prepoznali spremnost na saradnju Opštine Beočin čija su vrata za vas uvek otvorena!“, poručila je ona.

Publika je danas na svečanosti uživala u izuzetnim nastupima i lepoti brojnih izvođača koji su se smenjivali na sceni i koji su dali sve od sebe da u najboljem svetlu predstave svoj grad i prikažu trud, talenat i posvećenost.

U programu su učestvovali gradski mešoviti hor „Nikola Ćirilović Ćira“ iz Beočina, dečija scena amaterskog pozorišta i folklorni ansambl KUD „Brile“, dečiji crkveni hor „Sveti Vasilije Ostroški“ i pojački sastav „Blagovestitelj“ iz Suseka.

foto: Ismet Ademovski

Veliko oduševljenje prisutnih izazvala je ovogodišnja završnica programa koju je obeležio zajednički nastup i izvođenje numere „Pukni zoro“ u kojem su učestvovali kao solista, sveštenik Miloš Marijanac kao i svi pomenuti horski sastavi uz pratnju nastavnice Evgenije Kojić na klaviru i Mike Stančića na violini.

Opština Beočin je danas najvišim priznanjima nagradila i najbolje – pojedince, ustanove, klubove i organizacije koji su svojim idejama i radom ukazali našoj lokalnoj zajednici najvišu čast.

foto: Ismet Ademovski

Dobitnici Oktobarskih nagrada za 2023. godinu su sveštenik beočinskog hrama „Sveti Vasilije Ostroški“ Miloš Marijanac, umetnik Milivoje Mića Panzalović i učitelj Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ Stevan Đurđević.

Dobitnik plakete Opštine Beočin za 2023. godinu je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Ovogodišnji dobitnici zahvalnica Opštine Beočin su: profesorka biologije-hemije Marijana Milutin, učitelj Miroslav Bađonski, Osnovna škola „Jovan Grčić Milenko“, specijalni pedagog i defektolog Nebojša Nikolić, prof. dr. Momčilo Sakan, načelnica Opštinske uprave Beočin Gordana Ćirović, stonoteniski klub „RADNIČKI 1972“, dugogodišnji dobrovoljni davalac krvi Žarko Bratić, članica upravnog odbora kulturno-umetničkog društva „Brile“ Vida Blagojević, vatrogasac Marko Kukuruzović, slikar Miloje Knežević i kulturni radnik Dragan Jovičić Srba.

Opština Beočin i ovim putem upućuje srdačne čestitke ovogodišnjim dobitnicima Oktobarskih nagrada i opštinskih priznanja a svim građanima još jednom čestitamo naš zajednički najvažniji praznik 16. oktobar Dan opštine Beočin.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.