Svečani prijem za brucoše na Pedagoškom fakultetu u Somboru

pedagoški
SOMBOR – Za studente u našoj zemlji počela je nova akademska godina, a preko 45.000 brucoša počinje sa predavanjima na željenim fakultetima.

Kada je reč o Pedagoškom fakultetu u Somboru, koji pripada Univerzitetu u Novom Sadu, upriličen je svečani prijem za brucoše koji su upisali ovaj fakultet.

Uz državnu, pa studentsku himnu i dodelu indeksa počela je nova akademska godina za studente Pedagoškog fakulteta u Somboru koji su se upisali na smerove za buduće vaspitače, učitelje i bibliotekare.

Anđela Miličić iz Višnjićeva, studentkinja Pedagoškog fakulteta u Somboru: „Volim da radim sa decom i upisala sam zato što mi je san od malena da postanem učiteljica. Nemam iskustva u radu sa decom, ali radila sam prezentacije u Crvenom krstu“.

” Volim da radim sa decom, imam iskustva u radu sa decom sa posebnim potrebama, pa zašto ne bih upisala fakultet“ izjavila je za RTV Nataša Kužet iz Sombora, studentkinja Pedagoškog fakulteta u Somboru.

Na prijemu studenata rečeno je da brucoši pripadaju 243 generaciji koja baštini najstariju tradiciju obrazovanja učitelja u Srba.

Prof. dr Sanja Golijanin Elez, prodekan za nastavu i doktorske studije Pedagoški fakultet u Somboru: “Kada je reč o studentskom standardu, izuzetno je zadovoljstvo studirati i raditi u jednom ovakvom gradu kao što je Sombor. Ovde studenti imaju sve pogodnosti sudenstkog života, imamo sjajan studentski dom i standard koji se iskazuje u svim oblicima organizacije studenstkog života, ali i njihovih prava i obaveza na Pedagoškom fakultetu u Somboru“.

Prvu godinu upisalo 67 studenata za tri studijska programa, a na Pedagoškom fakultetu u Somboru kažu da je u toku priprema akeditacije za novi smer – digitalno obrazovanje i dizajnera medija u obrazovanju kao izlazni profil.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: