Glavna jela za Božićnu trpezu ne mogu proći bez bar jednog sočnog priloga. Predlog je ukusni, zapečeni krompir iz rerne.
Sastojci:
2 kg krompira,
250 ml kisele pavlake,
200 g krem sira,
1 kašika soli,
četvrtina kašičice mlevenog bibera,
1 čen belog luka,
1 kaška rastopljenog maslaca,
pola kašičice mlevene paprike
Priprema:
Skuvajte krompir u slanoj vodi, ne više od 20-tak minuta.
Pomešajte kiselu pavlaku, sir, so, biber i iseckani beli luk, dodajte krompir i napravite pire.
Kada dobijete željenu strukturu, prebacite ga u posudu za pečenje, prekrijte folijom i stavite u frižider na nekoliko sati.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Prelijte puter preko krompira i pospite odozgo malo mlevene paprike.
Pecite oko 30 minta i odmah poslužite.
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.