Svečana božićna trpeza: Zapečeni pire krompir iz rerne

Glavna jela za Božićnu trpezu ne mogu proći bez bar jednog sočnog priloga. Predlog je ukusni, zapečeni krompir iz rerne.

Sastojci:

2 kg krompira,

250 ml kisele pavlake,

200 g krem sira,

1 kašika soli,

četvrtina kašičice mlevenog bibera,

1 čen belog luka,

1 kaška rastopljenog maslaca,

pola kašičice mlevene paprike

Priprema:

Skuvajte krompir u slanoj vodi, ne više od 20-tak minuta.

Pomešajte kiselu pavlaku, sir, so, biber i iseckani beli luk, dodajte krompir i napravite pire.

Kada dobijete željenu strukturu, prebacite ga u posudu za pečenje, prekrijte folijom i stavite u frižider na nekoliko sati.

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Prelijte puter preko krompira i pospite odozgo malo mlevene paprike.

Pecite oko 30 minta i odmah poslužite.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.