Sočno, meko, filovano, ukusno – savršen spoj ukusa.
Ako ne spremate božićnu pečenicu za glavni obrok, predlažemo sledeće glavno jelo:
Sočna rolovana piletina
Sastojci:
belo meso od 1 pileta,
150 g tanke slanine,
100 g mortadele ili bilo koje šunke,
100 g dimljene kobasice,
100 g listova kačkavalja,
malo kiselih krastavaca,
1 kašika senfa,
1 kašika namaza od sira,
3 čena belog luka,
so, bibera, kari, začin po želji,
Priprema:
Meso izlupati posoliti pobiberiti dodati po želji suvog začina.
Na aluminisku foliju prvo poređati listove slanine.
Preko slanine poređati izlupano i posoljeno meso, premazati senfom, a preko poređati mortadelu.
Mortadelu premazati namazom sira preko ubaciti dimljenu kobasicu i beli luk pa kačkavalj, a zatim na listove kiselih krastavčića dodati malo peršunovog lista i karija.
Sve uviti zajedno sa folijom i staviti u uzan pleh.
Peći na 220 stepeni oko sat i 20 minuta. Posle 30 min skinuti foliju i zapeći.
Višak masnoće ocediti iz pleha.
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.