Svečana božićna trpeza: Sočna rolovana piletina

Sočno, meko, filovano, ukusno – savršen spoj ukusa.

Ako ne spremate božićnu pečenicu za glavni obrok, predlažemo sledeće glavno jelo:

Sočna rolovana piletina

Sastojci:

belo meso od 1 pileta,

150 g tanke slanine,

100 g mortadele ili bilo koje šunke,

100 g dimljene kobasice,

100 g listova kačkavalja,

malo kiselih krastavaca,

1 kašika senfa,

1 kašika namaza od sira,

3 čena belog luka,

so, bibera, kari, začin po želji,

Priprema:

Meso izlupati posoliti pobiberiti dodati po želji suvog začina.

Na aluminisku foliju prvo poređati listove slanine.

Preko slanine poređati izlupano i posoljeno meso, premazati senfom, a preko poređati mortadelu.

Mortadelu premazati namazom sira preko ubaciti dimljenu kobasicu i beli luk pa kačkavalj, a zatim na listove kiselih krastavčića dodati malo peršunovog lista i karija.

Sve uviti zajedno sa folijom i staviti u uzan pleh.

Peći na 220 stepeni oko sat i 20 minuta. Posle 30 min skinuti foliju i zapeći.

Višak masnoće ocediti iz pleha.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.