logo transparend vojvodina uzivo

Sve što činimo, činimo od srca

PEĆINCI – Početkom maja društva i organizacije širom sveta obeležavaju dan rođenja osnivača Crvenog krsta Anri Dinana, 8. maj, kao Svetski dan Crvenog krsta, kao i Nedelju Crvenog krsta od 8. do 15. maja.

Crveni krst Pećinci obeležio je ove datume pod sloganom “Sve što činimo, činimo od srca” nizom aktivnosti i na taj način, kako nam je rekla sekretar pećinačkog CK Gordana Konjević, podsetili građane na dobročinstvo, solidarnost i pažnju koje sve znače jedno – humanost i ljudskost.

“Ukazali smo, pre svega, na značaj doprinosa humanijem svetu svih nas. Jedan od načina je da budemo pažljiviji, slušamo svoje sugrađane, obratimo pažnju na zaštitu čovekove okoline, poklonimo svoje vreme nekom drugom ili pružimo direktnu pomoć najugroženijima. U skladu sa ovogodišnjim sloganom, od srca smo se zahvalili svim učesnicima kviz takmičenja „Šta znaš o zdravlju“, učenicima sve tri osnovne škole sa teritorije naše opštine, i uručili im zahvalnice, antistres loptice u obliku srca sa znakom Crvenog krsta, a svakom učesniku darovali smo knjigu kao najboljeg prijatelja dece u tom uzrastu” – rekla nam je Konjević.

Tokom Nedelje Crvenog krsta obeležen je i 11. maj, Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi. Tim povodom u zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu upriličena je svečanost tokom koje su uručena zahvalnice i priznanja dobrovoljnim davaocima za promociju i uspeh u dobrovoljnom davalaštvu. Zahvalnice i priznanja uručili su pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić, kao i predsednik CK Vojvodine Dejan Ukropina. Iz Pećinačke opštine priznanje je dobila kompanija Peri oplate iz Šimanovaca, a nagradu je primio direktor Mile Bojanić.

U okviru Nedelje Crvenog krsta u Kulturnom centru Pećinci otvorena je izložba likovnih i literarnih radova na temu „Krv život znači“, učenika osnovnih škola iz Kupinova i Pećinaca i korisnika Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju iz Subotišta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.