Za motivaciju i ličnu satisfakciju napravite plan godišnjih aktivnosti

Ako ste se ikada pitali šta je to šta ste na kraju godine uradili tokom 12 meseci koliko traje, sada je vreme da na početku godine koja vam dolazi napravite mapu aktivnosti i stvari koje želite da ispunite jer kada se u decembru zapitate šta ste sve uradili pogledajte u vaš spisak i motivišite se da što više napredujete. 

Nešto šta vas može potpuno motivisati i doneti vam mnogo više ambicioznijih odluka, odnosno može vas podstaći da više radite stvarate i tako uspete da se još više ostvarite u karijeri.

Ono šta je potrebno da uradite jeste da pre svega sastavite spisak stvari po različitim kategorijama koje želite da obavite u godini koja dolazi. Dakle, vision board, je nešto šta možete napraviti na početku svake godine.

Ovo najpre liči na godišnji plan obaveza i aktivnosti koje želite da obavite u mesecima koji su ispred vas.

Preporuka je da napravite kategorije kao što su Posao, Karijera i Životni stil npr.

Po ovim, ili nekim dodatnik kategorijama koja možete dodati ispišite ciljeve, a nakon toga u jednom novom dokumentu napravite slikoviti prikaz mape planova i želja za mesece ispred vas, tako što ćete birati fotografije koje će podsećati, odnosno slikovito objašnjavati vaše planove.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.