logo transparend vojvodina uzivo

Svakodnevne navike zbog kojih izgledamo četiri godine starije

Nedavno istraživanje pokazalo je da zbog nezdravog stila života prosečna žena izgleda četiri godine starije nego što krštenica pokazuje. Opsesija mladošću navela je mnoge dame da bogatstvo bace na skupe kreme protiv bora i tretmane za zatezanje kože. Ali, to nije neophodno, dovoljno je samo da promenite navike, tvrdi njujorški dermatolog Frančeska Fusko. 

Prvo, ono što svi znamo – spavajte osam sati dnevno. Ali, nije svejedno kako. Za kožu bi bilo najbolje da spavate na leđima, a ako ne možete, menjajte strane. Kada ste samo na jednoj, rizikujete da vam se posle nekoliko godina pojave bore zbog pritiska jastuka na lice. Suv vazduh je jedan od najvećih neprijatelja kože, pa uveče stavite mokar peškir na radijator kako prostorija ne bi izgubila vlažnost zbog toplote.

Kad koristite telefon, najbolje bi bilo da vam mobilni bude u visini očiju kako biste izbegli stvaranje linija na vratu od konstantnog gledanja na dole. Ne koristite slamčice za piće jer one ubrzavaju stvaranje bora oko usana. Izbegavajte konjski rep, pogotovo jako zategnut jer dovodi do oštećenja i gubitka kose.

Prerano starenje uzrokuju i grubi peškiri, kao i nedostatak fizičke aktivnosti. Nosite naočare za sunce, čak i zimi da ne biste žmirkali i stvarali bore oko očiju. I svaki dan pojedite jednu šargarepu koja je odlična za kožu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.