Suzbijanje komaraca tretmanom sa zemlje u opštini Bela Crkva

BELA CRKVA – Obaveštavaju se građani Opštine Bela Crkva da će Društvo za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju EKO-SAN PLUS D.O.O. vršiti zaprašivanje odraslih formi komaraca tretmanom sa zemlje u svim naseljenim mestima na teritoriji opštine Bela Crkva u četvrtak 10. avgusta.

Suzbijanje komaraca prskanjem sa zemlje će biti izvedeno u periodu 19.00 do 22.00 časova (sva naseljena mesta). Tretman će biti izveden i na sledećim lokacijama: Auto kamp na Gradskom i Vračevgajskom jezeru i kamp,,OAZA“ na Vračevgajskom jezeru, obalni pojas Gradskog,  Vračevgajskog i Šaranskog  jezera, Gradski park, Železnički park, park ispred opštine, bolnički park, kanal kod gradske pijace u Beloj Crkvi, izliv gradske kanalizacije prema Neri, priobalje reke Dunav i kanala u Staroj Palanci, priobalje reke Кaraš u Banatskoj Subotici, Dobričevu, Jasenovu i Dupljaji.

Za tretman suzbijanja komaraca koristiće se preparat na bazi deltametrina.

Pčelarima se savetuje oprez, obzirom da je preparat toksičan za pčele i da je neophodno košnice zatvoriti ili ih udaljiti najmanje 5 km od mesta tretmana.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.