Sutra počinje sa radom POS program za bezgotovinsko plaćanje

Siniša Mali
BEOGRAD – Vlada Srbije i Nacionalna inicijativa za bezgotovinska plaćanja “Bolji način” sutra će na petoj nacionalnoj konferenciji predstaviti Program za suzbijanje sive ekonomije 2023-2025, a tom prilikom biće lansiran i POS program za podršku elektronskom plaćanju.

Na sastanku predstavnika vlade i privrede, u Palati Srbija, biće predstavljen novi strateški dokument, Program za suzbijanje sive ekonomije 2023-2025, sa 23 mere za unapređenje kapaciteta inspekcijskih organa i jačanje poreskog nadzora, kao i podsticaje i olakšice za legalno poslovanje.

Ministar finansija i predsedavajući Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije Siniša Mali obratiće se na konferenciji pod nazivom “Digitalizacija kao izlaz iz sive ekonomije”.

Na skupu će biti ozvaničen početak realizacije POS programa.

Ta inicijativa je namenjena trgovcima i drugim malim biznisima, kao i institucijama, koji žele da uvedu mogućnost bezgotovinskog plaćanja za svoje proizvode i usluge.

Učešćem u programu dobiće besplatnu instalaciju POS terminala ili softverskog rešenja za onlajn prodaju, uz sniženu trgovačku naknadu.

Na konferenciji će govoriti i ambasadorka Savezne Republike Nemačke u Srbiji Anke Konrad i potpredsednica Upravnog odbora NALED-a Stanka Pejanović, najavio je NALED.

POS program predstaviće direktorka kompanije Mastercard za Srbijy, Crnu Goru i BiH Jelena Ristić i generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu Vladimir Đorđević i tom prilikom prvi preduzetnik registrovaće se za učešće u programu.

Takođe, ministri u Vladi Srbije i članovi Koordinaconog tela predstaviće rezultate i planove u svojim resorima za suzbijanje sive ekonomije, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: