Šuška se da je Hive social novi Twitter: O čemu se tačno radi?

Platforma ima primese Twitter-a i Instagrama, a možda bi mogla da zameni postojeću platformu.

Dok opstanak Twitter-a visi o koncu, novi talas aplikacija za društvene mreže korača napred da popuni prazninu.

U poslednjih nekoliko dana jedna aplikacija zabeležila je ogroman broj preuzimanja, dosegavši do dva miliona registracija ove nedelje. U pitanju je Hive social.

Ali šta je to?

Euronews je aplikaciju definisao kao dete Twitter-a i Instagrama.

Dok je format sličan Twitter-u, korisnici pored statusa, koji se pojavljuju na naslovnim stranama pratioca, imaju mogućnost i da postavljaju ogromne fotografije, što je opcija karakteristična za Instagram.

Možda je ključna razlika između Hive-a i Twitter-a stav o bilo kojoj vrsti govora mržnje, koji podržava 24-godišnja osnivačica Raluka ​​Pop.

Njena odlučnost da Hive Social učini bezbednim okruženjem za svoje korisnike je možda najznačajnija njena razlika u odnosu na postojeće kolege.

Platformu je napravila još u srednjoj školi, a “lansirala” ju je 2019. Do sada je radila sa još jednim zaposlenim, a po broju registracija, čini se da će morati da zaposli još nekoliko programera.

Podsetimo, nakon što je Ilon Mask kupio Twitter, na platformi je otpušteno 3.700 radnika, odnosno 50 odsto kompanije.

Takođe, oglašivači su počeli da napuštaju Twitter, odnosno jedini izvor zarade.

Mask je zatražio da se zaposleni vrate u kancelarije, zabranjujući da rade od kuće, a upozorio je da oni koji nisu spremni da ostaju duže, mogu da napuste kompaniju.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: