Istina je da sastav supa iz kesice nije dobar po ljudsko zdravlje, pre svega zato što u ovim supama ima dosta soli, zatim rezanaca od belog brašna, u prevodu, dosta ugljenih hidrata, a poseban problem predstavljaju ozloglašene transmasti odnosno hidrogenizovane biljne masti i pojačivači ukusa.
Istraživanjima je potvrđeno da žene koje konzumiraju veće količine veštačke supe imaju i veći rizik od metaboličkog sindroma u odnosu na žene koje ih jedu ređe.
Za to je najviše kriv visok sadržaj transmasti, dok visoka koncentracija šećera i soli, oštećuje ćelije i pospešuje zapaljenske procese u organizmu.
Ovi loši efekti ustanovljeni su kod žena koje su supu iz kesice jele dva puta nedeljno.
Za razliku od ovog, čestog konzumiranja, umereno konzumiranje nije opasno pa se ove supe čak preporučuju osobama sa prehladom, povišenom telesnom temperaturom, dijarejom i povraćanjem pošto predstavljaju dobre izvore tečnosti kojima se nadoknađuju izgubljeni elektroliti.
Pročitajte još:
Deca je obožavaju: Najbolji recept za domaću picu
Nestaće za tren oka i svako će poželeti svaki dan da je jede. Sastojci Potrebno je: 600 g brašna 1 kockica kvasca 270-290 ml tople vode 25 g šećera 25 g soli 2 kašike ulja 10 kašika gustog paradajz soka 4,5 kašike ulja 1,5 kašičica origana 1/2 kašičice soli 350 g mešano pečenice i šunke […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.