Supa koja se ne kuva: Hladna je i savršena za najveće vrućine

Jela na kašiku ne moramo se odreći ni tokom najvećih vrućina, samo možemo preći na njihove hladne varijante, a supu od krastavaca stvarno vredi probati.

Leto nam nudi obilje svežih i ukusnih plodova koji su puni vitamina, ali i sjajno osvežavaju, a jedan od njih je i krastavac. To letnje povrće puno je vitamina C, kalijuma, magnezijuma, kalcijuma i drugih vitamina i minerala, a zbog visokog udela vode u sastavu savršeno je za konzumaciju tokom toplotnih talasa, jer hidrira i osvežava organizam u trenu.

Osim u ukusnim šarenim salatama i drugim laganim letnjim jelima, krastavac će odigrati odličnu ulogu i u ukusnoj hladnoj supi koja će na vaše telo delovati kao trenutno osveženje, a pritom ga nahraniti preko potrebnim hranjivim materijama.

Hladna supa od tikvica vrlo je slična ovoj od krastavaca, ali ova donosi još veću dozu osveženja, pa tako čini idealno lagano letnje jelo.

Hladna supa od krastavaca – Recept

Sastojci:

– šest krastavaca srednje veličine

– 350 ml grčkog tipa jogurta

– 60 ml maslinovog ulja

– 3 supene kašike limunovog soka

– 2 supene kašike sitno seckanog svežeg kopra (ili sušenog)

– 1 češanj belog luka

– 3/4 čajne kašičice soli

– pola čajne kašičice meda

– bibera po želji

– seckana sveža nana ili bosiljak, po želji

Priprema:

Naseckajte krastavce na manje komade, a češanj belog luka na sitno.

U blenderu (ili štapnim mikserom) miksajte krastavce, jogurt, maslinovo ulje, limunov sok, kopar, beli luk, sol, med i malo mlevenog bibera dok smesa na postane glatka.

Preliti u šerpu ili posudu s poklopcem i staviti u frižider na 4 sata.

Pri posluživanju raspodelite u posudice i pospite po želji maslinovim uljem. Ukrasite kriškama krastavca, listićima nane, bosiljka, koprom.

Ma čime god poželite.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.