Šuma u obliku gitare u Argentini krije tužnu priču: Evo zašto je postala simbol ljubavi i strasti

Plod je vizionarskog rada jednog argentinskog farmera i pesnika, a u čast njegove velike ljubavi.

U severnom delu Argentine, u provinciji Córdoba, nalazi se neobična šuma koja izgleda kao gitara kada se posmatra iz vazduha. Ova šuma je poznata kao “El Bosque de las Guitarras” ili “Šuma gitara.” To je pravo remek-delo i jedinstvena atrakcija koja privlači turiste iz celog sveta.

Šuma gitara je plod vizionarskog rada jednog argentinskog farmera i pesnika po imenu Pedro Martin Ureta. Nakon tragične smrti svoje supruge, Pedro je odlučio da joj posveti poseban spomenik. Tako je započeo neverovatan projekat sadnje drveća u obliku gitare, koja je bila omiljeni instrument njegove supruge.

Printscreen/GoogleEarth

Godine mukotrpnog rada i strpljenja su prošle, ali rezultat je bio impresivan. Pedro je pažljivo osmislio šemu sadnje, koristeći različite vrste drveća kako bi stvorio kontraste između tamnijih i svetlijih tonova koji bi predstavljali različite delove gitare. Takođe je koristio tehniku orezivanja kako bi održavao oblik gitare tokom njenog rasta.

Danas, kada posmatrate šumu iz vazduha, vidite ogroman umetnički spomenik koji je zaista jedinstven u svetu. Dugačak je oko kilometar. Gitara se proteže na nekoliko hektara zemlje, a vrat gitare sastoji se od dugačke avenije stabala koje formiraju žice i pragove.

Posetioci šume gitara mogu se diviti ovom impresivnom delu prirode, šetati stazama i uživati u predivnom pogledu. Ovo nije samo mesto koje privlači ljubitelje prirode, već i ljude koji cene umetnost i kreativnost koju čovek može doneti prirodi.

Ova šuma gitara postala je simbol ljubavi i strasti koju je Pedro imao prema svojoj supruzi, a njegova posvećenost ovom projektu ostaje inspiracija mnogima. Njegova priča podseća nas da ljubav i pažnja mogu stvoriti neverovatne stvari i ostaviti trajan utisak na svet oko nas.

Ako planirate posetu Argentini, “El Bosque de las Guitarras” svakako je mesto koje vredi posetiti kako biste otkrili jedinstvenu harmoniju prirode i ljudske inspiracije.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: