Sudar putničkog i teretnog voza kod Odžaka. Ima povređenih

ODŽACI – Sudar dva voza između Ratkova i Odžaka. Sudar se desio u blizini pružnog prelaza na putu za Lalic na delu pruge prema Ratkovu.

Kako saznajemo iz opštinske uprave putnički voz je “sustigao” teretni voz na 1,5 km u pravcu ka Ratkovu.

Ima 20 do 30 lakše povređenih, ekipe Hitne medicinske pomoći Odžaci su prevezle sve povređene na pregled u Dom zdravlja Odžaci, a nakon toga se upućuju u bolnicu u Somboru ukoliko je potrebno.

Predsednik opštine Odžaci Goran Nikolić je izašao na lice mesta sa svojim saradnicima, a nakon toga je otišao i u Dom zdravlja u Odžacima.

Direktor Doma zdravlja Dušan Božanić je došao po hitnom pozivu da pomogne dežurnim ekipama.

Odžaci nesreća voz
Direktor DZ Odžaci pomaže stradalima u saobraćajnoj nesreći kod Odžaka

 

Direktor Doma zdravlja Odžaci dr Dušan Božanić izjavio je “da je u HMP u Domu zdravlja pregledano i zbrinuto 50 osoba povređenih prilikom sudara dva voza na pruzi između Odžaka i Ratkova. Većina je imala lakše telesne povrede, potkolenica i slično. Jedna osoba je prevezena u Klinički centar u Novom Sadu, jer ima teže telesne povrede, dok je sedam osoba prevezeno u bolnicu u Sombor radi daljeg medicinskog posmatranja i zbrinjavanja zbog mogućih preloma.
Brzom reakcijom Doma zdravlja Odžaci, pet ekipa doktora i medicinskih sestara iz Doma zdravlja Odžaci kao i jedna ekipa iz somborske bolnice se po hitnom pozivu odazvala i izašla na mesto nesreće i pomogla dežurnim ekipama HMP u Odžacima”.

Putnički voz naleteo je sa zadnje strane na teretni voz u kod Lalića, a svi putnici imaju lake telesne povrede.

Predsednik opštine Odžaci, Goran Nikolić, obilazi mesto gde se desila nesreća

 

Oglasile se Infrastrukture železnice Srbije.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Večeras, u petak, 17. novembra 2023. godine, u 18.47 sati, na delu pruge Odžaci – Ratkovo, došlo je do naleta putničkog voza u zadnji deo teretnog voza. U ovom sudaru vozova nema poginulih. Povređena su četiri putnika, a mašinovođa je povredio rame.

I putnički, i teretni voz saobraćali su iz Novog Sada ka Bogojevu, a do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.

Prema prvim izveštajima sa terena, uzrok ovog vanrednog događaja je ljudski faktor. Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja sprovodi istragu, kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za večerašnji sudar vozova.

Pored Železničke komisije, na mestu sudara su i predstavnici MUP-a Srbije, kao i Hitna pomoć.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: