Subotički Dani građevinarstva: Građevinski radnici i inženjeri sve traženiji

dani građevinarstva
SUBOTICA – Interesovanje đaka i studenata za Politehničkom školom i Građevinskim fakultetom iz godine u godinu sve je veće, a građevinski radnici i inženjeri sve traženiji – poruka je organizatora Dana građevinarstva, koje tradicionalno organizuje Politehnička škola u saradnji sa Građevinskim fakultetom.

Na Danima građevinarstva učenici Politehničke škole predstavili su svoju struku onima koji tek treba da upišu srednju školu, a studenti građevine ukaali su srednjoškolcima prednosti visokog obrazovanja u Subotici.  Saradnja između srednje škole i fakulteta na Danima građevinarstva pokazala se kao plodonosna, smatraju iz obe ustanove,  jer je prošle godine a pre svega zbog činjenice da je ta saradnja donela bolji upis fakultetu za 25 posto. To je jedan od razloga  zbog čega se ova praksa nastavlja i ubuduće.

„Upravo je vertikala obrazovanja u Subotici koja nudi mladima mogućnost da nakon srednje škole  upišu i Građevinski fakultet u našem gradu značajna“ , ističe  direktor Politehničke škole Iso Planić, i napominje da su mogućnosti i sa srednjim obazovanjem brojne, a da ova struka dobija na značaju i atraktivnosti.

„Perspektive i za one koji izađu sa diplomom građevinskog inženjera ili geodete na tržištu rada su dobre i oni gotovo odmah dobijaju zaposlenje“, naveo je dekan Građevinskog fakulteta, profesor dr Milan Trifković. Prisutnima se obratio i član Gradskog veća za privredu Srđan Samardžić.

Subotički Dani građevinarstva
Foto: Vojvodina uživo
Subotički Dani građevinarstva
Foto: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: