Subotička policija dobila novo vozilo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić uručio je danas novo vozilo Policijskoj upravi u Subotici. Za nabavku višenamenskog vozila, koje će koristiti saobraćajna policija, opredeljeno je 3.6 miliona dinara iz budžeta Saveta za bezbednost saobraćaja u koji se slivaju sredstva od naplaćenih kazni.

„Zadovoljstvo mi je što našoj Policijskoj upravi mogu da uručiim novo vozilo i što mogu da pomognem njenim naporima da obezbedi što kvalitetniju bezbednost u saobraćaju na teritoriji našeg grada. Vozilo je marke “Fiat Ducato”, opremljeno je za ispunjavanje specifičnih zadataka saobraćajne policije”, istakao je gradonačelnik Stevan Bakić. “Napominjem da se 30 odsto novca od naplaćenih kazni dodeljuje lokalnoj samoupravi. Izuzetno sam ponosan na raspodelu tih sredstava koju sprovodi Savet za bezbednost saobraćaja Grada Subotice. Uz materijalno opremanje policije u ovogodišnjem programu je i organizacija edukacije, video promocija dodela besplatnih auto sedišta za decu, kao i mnoge druge stvari, koje afirmišu bezbednost saobraćaja u našem gradu.

Vozilo će doprineti bržem i efikasnijem radu saobraćajne policije.

“Subotica leži na Koridoru 10 i ima “Ipsilon” krak, te su tokom turističkih sezona povećane frenkvencije saobraćaja. Ovo vozilo će itekako tehnički da unapredi rad pripadnika saobraćajne policije, a samim tim da poveća stepen bezbednosti u većim gužvama, u većim dešavanjima kao što su saobraćajne nezgode, ubrzaće bezbednost saobraćaja, brže i efikasnije ćemo odraditi uviđaj saobraćajne nezgode”, objašnjava Borivoj Mucalj, načelnik PU Subotica.

Tagovi:

Pročitajte još: