Subotička lokalna samouprava brine o najmlađim Subotičanima (FOTO)

vrtić-su
SUBOTICA – Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sa rukovodstvom Predškolske ustanove „Naša radost“, obišao je danas prošireni deo objekta „Šumica jasle“.

On je, tom prilikom, izjavio da proširenje ovog objekta obuhvata ukupnu površinu od oko 120 kvadratnih metara namenjenih za smeštaj oko 60 mališana jaslenog uzrasta od jedne do tri godine i da je iz budžeta Grada Subotice i AP Vojvodine za proširenje kapaciteta objekta „Šumica jasle“ i poboljšanje njegove energetske efikasnosti ukupno izdvojeno 15 miliona dinara.

„Sredstvima budžeta Grada Subotice u visini od devet miliona dinara izvršeno je unutrašnje uređenje i opremanje proširenog dela objekta, dok je sredstvima Pokrajinske vlade, konkretno Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, u iznosu od šest miliona dinara, povećana energetska efikasnost objekta uređenjem fasade i kompletnom zamenom stolarije“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Uz izražavanje zahvalnosti Pokrajinskoj vladi i resornom pokrajinskom sekretarijatu na izdvojenim sredstvima, on je naglasio da je proširenje objekta „Šumica jasle“ još jedan dokaz koji potvrđuje koliko subotička lokalna samouprave brine i vodi računa i o najmlađim Subotičanima.

„U gradskom budžetu za 2023. godinu za funkcionisanje Predškolske ustanove ’Naša radost’  planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 1.016.461.000 dinara. U narednom periodu očekujte još dobrih vesti vezanih za ovu ustanovu. Kada završimo jednu obavezu koja je trenutno u toku, a odnosi se na prodaju određene imovine grada, izvesno je da ćemo jedan deo tih sredstva uložiti u zdravstvo, a drugi, znatno veći deo u Predškolsku ustanovu ’Naša radost’ kako bismo okončali sve ono što je nasleđeno, na ono što je započeto, i na ono što nedostaje“, poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

„Poznato je da jedan broj dece ne možemo da primimo po konkursu i po upisu u našu ustanovu, jer smo ograničeni sa prostorom. Ovaj objekat, u kome se trenutno nalazimo, pre izvršene prenamene koristili su zaposleni za svoje kancelarije i ja se zahvaljujem i lokalnoj samoupravi, na čelu sa gradonačelnikom Bakićem, i Pokrajinskoj vladi, odnosno Pokrajinskom sekretarijatu za saobraćaj, građevinarstvo i enegetiku koji su nam obezbedili sredstva da možemo ovaj prostor da adaptiramo na adekvatan način i u skladu sa svim evropskim i domaćim standardima. Od sutra ćemo primiti naše mališane, njih 60 najmlađeg uzrasta“, rekao je Veljko Vojnić, tehnički direktor „Naše radosti”, i dodao je da će PU „Naša radost“ nastaviti da gradi i proširuje objekte.

„Pripremamo dokumentaciju za izgradnju sasvim novog objekta na Paliću, pripremamo se i da nadogradimo objekte ’Sanda Marjanović’ i ’Mandarina’, a adaptiraćemo i Dom zdravlja u Tavankutu kako bismo mogli tamo da otvorimo dodatna odeljenja. Radićemo, takođe, i objekat u Đurđinu koji će biti korišćen za smeštaj dece u toj našoj mesnoj zajednici“, naveo je Veljko Vojnić.

Predškolska ustanova „Naša radost“ - Subotica
Foto: Vojvodina uživo
Predškolska ustanova „Naša radost“ - Subotica
Foto: Vojvodina uživo
Predškolska ustanova „Naša radost“ - Subotica
Foto: Vojvodina uživo
Predškolska ustanova „Naša radost“ - Subotica
Foto: Vojvodina uživo
Predškolska ustanova „Naša radost“ - Subotica
Foto: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: