logo transparend vojvodina uzivo

Subotica: Zbog alkoholisanosti zadržano 40 vozača

SUBOTICA – U periodu od 17. do 23. juna na području Policijske uprave u Subotici dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda. U šest saobraćajnih nezgoda jedna osoba je teže povređena i šest osoba je lakše povređeno dok je u šest saobraćajnih nezgoda pričinjena samo materijalna šteta.

U navedenom periodu, policija je podnela 142 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, izdat je 801 prekršajni nalog i iz saobraćaja je isključeno 156 vozača od kojih je za 40 vozača određena mera zadržavanja zbog teške ili potpune alkoholisanosti.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u toku vikenda, isključili su iz saobraćaja i u službenim prostorijama zadržali 12 muškaraca koji su vozili pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna policija zaustavila je u Subotici šestoricu muškaraca koji su upravljali biciklima sa 1,35, 1,64, 1,83, 2,10, 2,66 i 2,95 promila alkohola u organizmu, dok je u Bačkoj Topoli zatečen biciklista sa 1,56 promila alkohola.

U Subotici, saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja i dvojicu vozača koji su upravljali automobilima sa 1,91 i 1,96 promila alkohola u organizmu. Na periferiji grada, prilikom kontrole, zatečen je dvadesetogodišnjak koji je vozio „audi“ pod dejstvom amfetamina, a u Bačkoj Topoli četrdesetdevetogodišnjak koji je upravljao „seatom“ sa 1,78 promila alkohola i pod dejstvom amfetamina.

Takođe, u Subotici, iz saobraćaja je isključen i tridesetdevetogodišnjak koji je upravljao teretnim vozilom sa 2,29 promila alkohola u organizmu. Svim vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

U toku protekle nedelje, pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Subotici imali su 19 intervencija.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.