Subotica: Završena prva faza uređenja Vikend naselja na Paliću (FOTO)

palić-stari objekti
SUBOTICA/PALIĆ – Preduzeće „Park Palić“ d.o.o. je tokom juna meseca završilo prvu fazu radova na uređenju Vikend naselja na Paliću.

Uspešno je uklonjeno 13 nelegalnih i devastiranih objekata, očišćene su i uređene parcele na kojima su se objekti nalazili, čime su stvoreni potrebni uslovi za pristup mehanizaciji koja je neophodna i za nastavak radova na ovom projektu.

U predstojećem periodu preduzeće „Park Palić“ d.o.o. nastaviće sa radovima na uređenju Vikend naselja. Planirano je uređivanje zelenih površina, krčenje šiblja i orezivanje suvih stabala, a istovremeno će se raditi i na rešavanju imovinsko pravnih pitanja preostalih objekata koji su u ruševnom ili zapuštenom stanju, a čiji pravni status još nije rešen.

Prema podacima iz Katastra nepokretnosti, ali i redovnim obilaskom terena, ustanovljeno je da su preostali nelegalni i zapušteni objekti u vlasništvu privatnih lica, privatnih i državnih preduzeća i kompanija, kao i preduzeća koja više ne postoje, ali imaju svoje pravne naslednike. Takođe, ustanovljeno je da postoje objekti u vlasništvu Republike Srbije, ali da su pravna lica koja su korisnici objekata započela proces legalizacije i zainteresovani su za njihovo renoviranje.

Tokom naredne nedelje preduzeće „Park Palić“ d.o.o. intenziviraće kontakt sa vlasnicima i pravnim naslednicima pomenutih objekata kako bi se uz konsultacije, stručnu analizu i pružanje adekvatnih informacija zajednički pronašlo rešenje za uređenje ili obnovu objekata, pružila pomoć prilikom procesa legalizacije ili eventualano donelo rešenje o uklanjanju objekata.

Projekt uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini – uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju, jedan je od najzahtevnijih u protekle dve decenije, a njegovom realizacijom turistička destinacija Palić dobiće još jedan uređen i atraktivan deo, u interesu i vlasnika objekata, ali i posetilaca.

Preduzeće „Park Palić“ d.o.o. nastaviće sa realizacijom ovog projekta po fazama, potpuno transparntno, u skladu sa Planom detaljne regulacije, podacima iz Katastra nepokretnosti i Direkcije za imovinu, a u saradnji sa vlasnicima objekata i nadležnim institucijama.

palić-stari objekti
Foto: “Park Palić” d.o.o.”
palić-stari objekti
Foto: “Park Palić” d.o.o.”
palić-stari objekti
Foto: “Park Palić” d.o.o.”
palić-stari objekti
Foto: “Park Palić” d.o.o.”

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: