Subotica: Za atarske puteve biće izdvojeno čak 46 miliona dinara (VIDEO)

bakić - su
SUBOTICA – Subotičke poljoprivrednike obradovala je činjenica da je Grad Subotica jedan od 22 lokalne samouprave kojima je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo opredelio sredstva za uređenje atarskih puteva i otresišta u 2022. godini. Subotici je, po tom osnovu, dodeljeno 19 miliona dinara a ukupan iznos sredstava opredeljenih za sve lokalne samouprave je 300 miliona dinara.

„Uz dodeljena sredstava, iz gradskog budžeta obezbeđeno je još 27 miliona dinara, što će omogućiti da cementnom stabilizacijom i tucanikom pokrijemo skoro 13 kilometara atarskih puteva, što je od izuzetnog značaja za naše poljoprivrednike“ rekao je prilikom uručenja ugovora, u holu pokrajinske Vlade, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, zahvalivši se tom prilikom nadležnom sekretarijatu i Pokrajinskoj vladi u celini, na podršci i partnerskom odnosu, što doprinosi boljem kvalitetu života u Subotici. Subotička lokalna samouprava godinama unazad u prioritete je uvrstila pomoć seoskim sredinama na području Subotice u što obuhvatnijoj meri, a izgradnja atarskih puteva do nastanjenih salaša i glavnih tranzitnih puteva za prolazak poljoprivredne mehanizacije svakako su jedan od tih prioriteta.

Deonice puteva na kojima će biti izvršeni radovi povezuju veliki broj poljoprivrednih gazdinstava, i ovaj primer najbolje pokazuje brigu lokalne samouprave za prigradske sredine jer je reč o putevima u Mesnim zajednicama Mala Bosna Tavankut, Aleksandrovo i Palić. U proteklom periodu, pored puteva radilo se i na poboljšanju ulične rasvete u ruralnim sredinama gde su pokrivani atarski putevi na kojima se nalaze farme i salaši. Time su poboljšani uslovi za ne samo za delatnost poljoprivrednika nego i za život sve većeg broja višečlanih porodica sa decom koje se odlučuju za život van gradskih sredina.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je prilikom uručenja ugovora da će Pokrajinska vlada, ukupno udružujući sredstva sa svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini, uložiti 1.227.000,00 dinara za izgradnju vodnih objekata, izuzetno značajnih za stanovništvo i industriju, ali i za izgradnju objekata fekalne kanalizacije. Kako je napomenuo, pitanje snabdevanja vodom u Vojvodini je jedno od najsloženijih pitanja i zahteva izdvajanje većih sredstava u budućnosti.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: