Subotica: Uspeh učenika i profesora subotičke Muzičke škole

osnovna-muzicka-skola-subotica
SUBOTICA – Proteklog vikenda učenici Muzičke škole Subotica, na jubilarnom 30. Republičkom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike koje je održano u  Muzičkoj školi “Stanislav Binički “ u Beogradu, ostvarili su lep uspeh i zapažene rezultate.

Na ovom prestižnom takmičenju, iz teorije muzike, učenici osnovne Muzičke škole osvojili su 12 prvih, 5 drugih i 3 treće nagrade. Iz solfeđa, jedan osnovac osvojio je prvu nagradu. Učenici Srednje Muzičke škole Subotica, na ovom takmičenju, pokazali su  izuzetno znanje i umeće. Iz predmeta teorija muzike, osvojili su 9 prvih nagrada i jednu drugu, a iz solfeđa 2 prve nagrade.

Učenike su za Republiško takmičenje pripremali profesori: Nataša Kostadinović, čiji su učenici osvojili 11 prvih nagrada, 1 drugu i 1 treću nagaradu, zatim  Nina  Milosavljević, čij su učenici osvojili 2 druge i 2 treće nagrade. Učenici profesorke  Čikoš Kristine osvojili su 2 prve nagrade, dok je učenik profesora Branka Ivankovića Radakovića osvojio drugu nagradu, a učenici profesorke Jovane Nedeljković, osvojili su jednu  prvu i dve druge nagrade. U sastavu žirija pored   eminentnih profesora solfeđa i teorije muzike iz cele Srbije, bila je i profesorka Muzičke škole Subotica Nina Milosavljević.

Pored ovog takmičenja, proteklog vikenda, u Mladenovcu, održana su i takmičenja pod nazivom “Srpska solo pesma” i “Srpska tradicionalna pesma”, na kojima su uučenici Muzičke škole Subotica briljirali. Na takmičenju “Srpska solo pesma”, učenica četvrtog razreda srednje Muzičke škole, u klasi profesorke Eve Herodek, Martina Der, osvojila je prvu nagradu..Uspešni su bili i učenici u klasi profesorke Tamare Štricki koji su  učestvovali na takmičenju “Srpsko trdicionalno pevanje “.  Prvu nagradu su osvojile Jana Kuljić i Mirna Šešum, druga nagrada pripala je Anastasiji Simunović, Anđeli Drakulić i Dori Mako. Treću nagradu osvojile su Jovana Stojković, Anđela Maksimović, Dejana Kovačević, Dragiša Saulić i Nevena Jovanović. Učenice grupe “Biser” i “Zlatnik”,  osvojile su na ovom takmičenju prve nagrade.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: