Subotica: Učenici se takmičili za najboljeg poslastičara

Takmicenje hemijska-su
SUBOTICA – Učenici Hemijsko-tehnološke škole, smera poslastičar, odmerili su snage na takmičenju za najboljeg poslastičara. Takmičenje je organizovala kompanija „Dijamant“.

Najbolji među učenicima dobiće priliku da svoje znanje testiraju i na višem nivou u Beogradu, na državnom takmičenju. Pobednika očekuje istipendija u vrednosti od oko 250 hiljada dinara, a biće i drugih vrednih nagrada za najbolje buduće poslastičare, kažu organizatori.

Hemijsko-tehnološka škola obrazuje učenike na profilu poslastičar od 2019. godine. Ovaj profil pohađaju đaci i na srpskom i na mađarskom nastavnom jeziku, a neki od njih već su imali priliku i da nauče neke male tajne kada su u pitanju sitni kolači i mafini.

Na takmičenju su učestvovali  učenici drugog i trećeg razreda.

„Istovremeno je sedam učenika pripremalo  poslastice, mafine. Njihov zadatak je bio da pripremaju i ispeku mafine i da dekorišu tanjir. Od tih sedmoro učenika izabrana su tri najbolja koja će predstavljati našu školu i takmičiti se sa ostalim učenicima iz pet gradova Republike Srbije u Beogradu“ – kaže Jadranka Vojnić Purčar, koordinatorka praktične nastave.

Vrhunski poslastičar Zdravko Gavrilović je podelio neke svoje savete i tajne đacima, a potom je i ocenjivao učeničke radove.

„Cilj je da izaberemo tri najbolja učenika iz svake škole, obićićemo kao i svake godine pet škola iz cele Srbije. Njih petnaestoro će se takmičiti u finalu koje će se održati u maju mesecu sledeće godine u Beogradu.“

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.