Subotica: U nedelju počinju “Bogorodičini dani”

palakt
SUBOTICA – Po blagoslovu episkopa bačkog Irineja, u Subotici će po 12. put biti održani “Bogorodičini dani”, manifestacija koju organizuje Srpska pravoslavna crkvena opština subotička.

Od nedelje 13. do ponedeljka 28. avgusta, biće održana molitvena sabranja, predavanje i duhovna tribina, a sve u slavu Presvete Bogorodice. Manifestacija “Bogorodičini dani” počinje u nedelju 13. avgusta, Svenoćnim  Bdenijem i Svetom Liturgijom koja će biti služena u hramu Svetog Nektarija Eginskog na Prozivci, sa početkom u 20 časova.

U nastavku manifestacije, u svečanoj sali Crkvene optštine, osvećenjem i rezanjem slavskog kolača, u utorak 15. avgusta, biće obeležena slava Crkvene biblioteke. U nastavku programa, predavanje na temu “Žitije prepodobnog Serafima Sarovskog” održaće doktorand Nenad Plavšić. Početak je u 19 časova.

U SKC “Sveti Sava” u nedelju 20. avgusta, od 20 časova, duhovnu tribinu “Presveta Bogorodica u našem životu” održaće monahinja Zlata.

U nedelju 27. avgusta, na Vodicama, u kapeli Uspenja Presvete Bogorodce biće služeno praznično bdenje sa početkom u 18 časova, dok  će u ponedeljak na Veliku Gospojinu od 9 časova, biti služena Sveta Liturgija, a od 18 časova Večernje bogosluženje sa rezanjem slavskog kolača i osvećenjem slavskog žita.

plakat
Foto: Srpska pravoslavna crkvena opština subotička

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: