Subotica: U Čantaviru postavljeno mobilno reciklažno dvorište

reciklažno dvorište-čantavir
SUBOTICA/ČANTAVIR – Čantavir je dobio prvo mobilno reciklažno dvorište, pa će meštani ovog prigradskog naselja sada moći da razvrstavaju otpad u svom mestu. Kontejnerski objekat služi za odvojeno prikupljanje i skladištenje manjih količina iskoristivih vrsta otpada.

Postavljanje ovog objekta ima za cilj da olakša dostupnost same lokacije gde se odlaže otpad, ističu nadležni. Zamisao je da se ovakvim mobilnim postrojenjima omogući građanima da odlažu otpad koji možda nije pogodno odlagati u zelene ili plave kante, upravo u ovakvim kontejnerima. Postoji i nadzorni sistem  selekcije  otpada u reciklažno dvorište.

„Građani će moći da se upoznaju sa primarnom selekcijom otpada, naravno gledali smo jednu vrstu mobilnog tipa objekta, zbog mogućnosti nošenja ovog kontejnera, to može da se iskoristi na različitim lokacijama. Gledali smo da to bude zatvorenog tipa gde ćemo moći kao pilot projekat da odradimo  edukaciju“  istakao je Gligor Gelert, direktor Regionalne deponije.

Nedavno je u MZ Čantavir organizovano sakupljanje i odnošenje komunalnog otpada, podsetio je predsednik Saveta MZ Čantavir, Atila Andraš Đuričin i dodao da će ovaj korak dodatno pomoći u tome da se razvija svest o značaju selekcije otpada.

„Svest o selekciji otpada započeta je od jedne civilne organizacije iz našeg okruženja, a u vezi značaja selekcije otpada. Ovo će pomoći u tome da se to podigne na još viši nivo“- rekao je  Atila Andraš Đuričin, predsednik Saveta MZ Čantavir.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.