Subotica: Trg u Bajmoku uskoro u novom ruhu

Bajmok

SUBOTICA – Trg u centru Bajmoka uskoro će dobiti novo ruho zahvaljujući ulaganjima Grada Subotice,  iz čijeg je budžeta za njegovu rekonstrukciju i obnovu pešačkih staza sa obe strane duž ulice JNA izdvojeno 12 miliona dinara.

– Uz rekonstrukciju trga i pešačkih staza biće postavljeni parkovski mobilijar i rasveta. U naredom periodu očekujemo uređenje atarskih puteva ukupne dužine od dva kilometara, koje je na zahtev meštana predložila mesna zajednica. Vrednost tog projekta je pet miliona dinara – najavio je gradonačelnik Stevan Bakić, prilikom obilaska početka radova. – Krajem prošle godine uradili smo rekonstrukciju ulice Ive Lole Ribara i jedan deo ulice Kralja Tomislava, kao i nekoliko raskrsnica. Ovim aktivnostima Grad pokazuje da ravnomerno ulaže kako u gradske, tako i u prigradske mesne zajednice, a naročito u Bajmok koja je jedna od najvećih prigradskih  mesnih zajednica.

Od kako je izgrađen, pre oko pola veka, trg u Bajmogu nije temeljno obnovljen.

– Infrastruktura koja je bila samo rehabilitovana, ovim putem doživljava potpuni preobražaj. Uređuju se trg i pešačke staze, koji predstavljaju glavne komunikacione pravce u našoj mesnoj zajednici. Uz samu podlogu, biće zanovljen i urbani mobilijar i posle dužeg vremena moći ćemo da prošetamo u jednom potpuno novom ambijentu – dodaje  Radoslav Vukelić, član Saveta MZ Bajmok.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: