Subotica: Sve veće interesovanje za IT smer u Gimnaziji

gimnazija - subotica
SUBOTICA – Gimnazija „Svetozar Marković“ je organizovala  Dan otvorenih vrata specijalizovanog infomatičkog smera, tokom kog su subotički osmaci imali priliku da saznaju više o tome šta ih čeka ukoliko se odluče da upišu baš taj smer.

Iz Gimnazije poručuju da  uvode IT odeljenje i na mađarskom nastavnom jeziku.

IT smer u Gimnaziji „Svetozar Marković“ postoji od 2018.godine, prva generacija učenika maturirala je prošle godine, a u narednu školsku godinu upisuju šestu generaciju. Svoja iskustva je sa osmacima podelio i učenik četvrtog razreda, Matija Sabo Vojnić, koji planira da upiše Fakultet organizacionih nauka.

„Gimnazija je oduvek bila najjača škola, a ukoliko ovde upišu IT smer posle mogu da odaberu bilo koji fakultet, dok u stručnim školama moraju da se bave informatikom“ – kaže Matija.

Nakon pet godina Gimnazija uvodi još jedno odeljenje ovog obrazovnog profila, pa će upis biti moguć i na srpskom i na mađarskom jeziku, a svako odeljenje će pohađati po 20 učenika. Iz ove škole  dodaju i da je zbog povećanog interesovanja, kriterijum za upis na IT smer iz godine u godinu sve veći, a osim male mature polaže se i specijalni prijemni iz matematike.

„IT odeljenje je „elitno“ odeljenje naše škole a đaci koji ga pohađaju ostvaruju sjajne rezultate iz prirodnih nauka i programiranja. Prvi maturanti koji su nedavno izašli iz naše škole upisali su željene fakultete i sada su uspešni na studijama. Svake godine imamo sve više zainteresovanih i sve je teže doći do mesta među 20 odabranih“ – napominje Dušan Pavlović, direktor Gimnazije „Svetozar Marković“.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: