Subotica: Sve je spremno za početak grejne sezone (FOTO)

subotica-toplana
SUBOTICA – U Subotičkoj toplani sve je spremno za početak grejne sezone, remontne aktivnosti su uspešno zavšene, a takođe je urađena i rekonstrukcija mazutskog voda, pa će Subotičani u slučaju potrebe imati i alternativu.

Postorojenje JKP „Subotička toplana“ obišao je i gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, koji je konstantovao da je sve spremno za predstojeću grejnu sezonu, te da je Vlada Republike Srbije obezbedila sve potrebne rezerve gasa, a da je Ministarstvo energetike i rudarstva napravilo program mera štednje, zbog kojih je granatovana temperatura spuštena sa 21 na 20 stepeni.

„Sve mere štednje su isplanirane i ovom prilikom moram da izrazim zahvalnost u ime Grada i u svoje lično ime predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je na vreme prepoznao problem energetske krize i kao ozbiljan i odgovoran državnik preduzeo sve mere da građani dočekaju kraj sezone sa toplim radijatorima” rekao je Bakić  i dodao je odluka o povećanju cene koštanja daljinskog grejanja doneta vodeći se interesima korisnika daljinskog grejanja. „Od 2018. godine Subotička toplana nije podizala cene, u međuvremenu imamo poskupljenje gasa za 12 odsto, električne energije za 26,3 odsto, tako da smo u dogovoru sa rukovodstvom Toplane doneli odluku o poskupljenju za 10 odsto“.

Direktor JKP „Subotička toplana“, Saša Petković je dodao da su remotne aktivnosti, koje su trajale punih pet meseci uspešno završene, a da je u sklopu toga urađena i kompletna rekonstrukcija mazutskog voda i mazutskog rezervoara.

„Upravo zato, u slučaju nekog poremećaja na tržištu gasa, mi  imamo alternativu za grejenje, a to je mazut, što puno znači. U međuvremenu su završene i sve inspekcijske provere i dobili smo sve potrebne papire, tako da mogu da konstantujem da smo u ovom momentu potpuno spremni za grejnu sezonu. Prema odluci Grada zvanična grejna sezona počinje 15.oktobra, a mi od 1. oktobra pratimo svake večeri u 21 čas koja je temperature i u slučaju da se desi da tri noči za redom bude ispod 12 stepeni, mi ćemo pokrenuti postrojenje i krenuti sa grejanjem“ – rekao je Petković.

toplana-subotica
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: