Subotica: Stanovnici naselja „Prozivka“ dobili ambulantu

Novoizgrađena ambulanta - Subotica
SUBOTICA – Novoizgrađena ambulanta u Pazinskoj ulici u MZ „Prozivka“ danas je i svečano otvorena. Objekat je planiran za primarnu zdravstvenu zaštitu odraslih iz tog dela grada koji broji više od 9.000 stanovnika i opremljen je savremenom medicinskom opremom.

Novu i dugoočekivanu ambulantu obišao je i gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, koji je tom prilikom istakao da veruje kako će nakon procedura puštanja u rad zdravstvene ustanove, obavljanje zdravstvene delatnosti predstavljati veliko zadovoljstvo kako za pacijente, tako i za lekare i drugo osoblje.

Ambulanta ima četiri ordinacije, salu za terapije i EKG, čekaonicu, parking za zaposlene i pacijente, pristupnu rampu i prilaz za vozila hitne pomoći, a njen značaj posebno se ogleda u tome što će rasteretiti ambulante u susednim naseljima – ogranak 1 u Kumičićevoj ulici i ogranak 2 na Beogradskom putu, što će rezultirati poboljšanjem zdravstvene zaštite u sve tri ambulante.

„S obzirom na to da smo, krajem aprila ove godine, u Maloj Bosni ponovo stavili u funkciju ambulantu u čiju je adaptaciju i renoviranje iz gradskog budžeta izdvojeno 5,2 miliona dinara, iskoristio bih ovu priliku da istaknem da sam ponosan što preduzimamo sve da naši sugrađani – bez obzira da li žive u prigradskim ili gradskim mesnim zajednicama – imaju primarnu zdravstvenu zaštitu kakvu zaslužuju i što rešavamo njihove probleme, ali i da naglasim da ćemo to nastaviti da činimo“ poručio je Bakić.

„Želim da se zahvalim gradonačelniku i njegovim saradnicima što su istrajali u ideji. Objekat je pred samim početkom rada, čeka se samo saglasnost i dozvola. Stanovnici Prozivke će konačno zdravstvene usluge potražiti u svom okruženju, da ne idu u druge delove grada. Ambijent je primeren, savremen, prostran sa ordinacijama kakvo ovo naselje i zahteva. U punom kapacitetu može da radi osam timova, dakle osam lekara sa pratećim medicinskim ansamblom u zavisnosti od potreba“ zaključila je direktorka Doma zdravlja Subotica, Ivanka Beoković.

Ugovor o izgradnji objekta Zdravstvene stanice u Mesnoj zajednici „Prozivka“ u Subotici potpisan je između Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije i Grada Subotice.

„Projekat je realizovan u okviru projekta POLIS – „Podrška Obnovi Lokalne Infrastrukture Srbije” koji sprovodi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, a sredstva su obezbeđena iz donacije Nemačke razvojne banke „KfW”. Vrednost radova, koji su počeli u julu 2021. godine, iznosi 63,65 miliona dinara sa PDV-om.“

 

Novoizgrađena ambulanta - Subotica
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.