logo transparend vojvodina uzivo

,

Subotica: Apeluje se da građani ništa ne čine na svoju ruku

SUBOTICA – Sinoć oko 21.30. dogodio se, nažalost, još jedan incident na prostoru Mesne zajednice Hajdukovo. Na salašu ispred porodične kuće Baka Ferenca, koji je nedavno govorio za naš portal o jačem prisustvu policijskih snaga  na prostoru Hajdukova, bačene su tri ručne bombe, od kojih su dve eksplodirale, dok je treća ostala neaktivirana, a koju su specijalne jedinice i demineri, danas oko 16h uspešno uklonili.  U ovom incidentu nije bilo povređenih.

Na lice mesta izašli su načelnik Severnobačkog upravnog okruga Bojan Šoralov i načelnik PU Subotica Igor Velimirović, zajedno sa pripadnicima policije PU Subotica.

Foto: Ustupljene fotografije/ Vojvodina uživo

Činjenica je da su u prethodnim danima svi raspoloživi kadrovi PU Subotica bili angažovani na terenu, a sprovođenje akcija se odvijalo neprekidno 24 sata.

Saradnja PU Subotica, Severnobačkog upravnog okruga i Lokalne samouprave je na visokom nivou, te se zajednički trudimo da rešavamo probleme vezane za migracije kroz naš okrug i Suboticu, kažu u Severnobačkom upravnom okrugu.

Načelnik okruga Bojan Šoralov rekao je da  su u vidu pojačanja stigle dodatne jedinice iz PU Sombor i Novi Sad. „Tražićemo  da Ministarstvo unutrašnjih poslova pošalje dodatno pojačanje, specijalnu jedinicu – operativnu grupu, koja će svakodnevno biti prisutna na našem području i pomagati PU u rešavanju migrantske krize.”

Foto: Ustupljene fotografije/ Vojvodina uživo

Neophodna je, napominju u Okrugu, i ozbiljnija reakcija policijskih uprava na jugu Srbije, kako bi se rasteretio pritisak na Suboticu.

„Fokus je i dalje na presecanju aktivnosti krijumčara, njihovom hapšenju, kontroli usluge taksi prevoza i kontroli svih ugostiteljskih objekata koja pružaju uslugu prenoćišta” navodi se u obaveštenju Okruga, uz apel na građane da ništa ne preduzimaju na svoju ruku, samoorganizovanjem, već da kroz prijave nastave saradnju sa PU i okrugom.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.