logo transparend vojvodina uzivo

,

Subotica: Razvojni fond Vojvodine kreditira poljoprivredna gazdinstva i pravna lica

predavanje -razvojni fond vojvodine
SUBOTICA – U Regionalnoj privrednoj komori Severnobačkog upravnog okruga održana je prezentacija kreditiranja i finansiranja Razvojnog fonda Vojvodine, koji ove godine nudi petnaest kreditnih linija, od kojih je osam za registrovana poljoprivredna gazdinstva, dok je sedam namenjeno pravnim licima i preduzetnicima.

Razvojni fond Vojvodine registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima nudi jedan kratkoročni namenski kredit  i sedam dugoročnih namenskih kredita – za investiciona ulaganja, za kupovinu zemljišta, za kupovinu nove ili polovne mehanizacije, za razvoj turizma i ugostiteljstva, za finansiranje klimatski održivih investicija i za investicije u okviru IPARD programa.

„Do sedam godina je kredit, do dve godine je grejs period, važno je da je gazdinstvo u aktivnom statusu, da je na teritoriji AP Vojvodine i da nosilac ima do 70 godina starosti“  – kaže Dejan Slavujević iz Fonda.

Pravna lica i preduzetnici imaju na raspologanju sedam kreditnih linija, od kojih je jedan kratkoročni, dok su ostali krediti dugoročni.

Sagovornik napominje i da Fond nema limit u sredstvima, te da su krediti otvoreni tokom cele godine. Najveće interesovanje je za kredite za kupovinu zemljišta, dugoročne kredite za investiciona ulaganja, kao i za kratkoročne kredite.

„Svaki korisnik kredita može da skrati period otplate kao i grejs period, onda mu je manja i rata. U slučaju prevremene otplate, do kraja se plaća samo glavnica duga, nema zateznih kamata, to je pogodnost jer mi nismo banka.“

Ono što je novina u odnosu na ranije godine je da kamatna stopa više nije fiksna, već promenljiva.

 

Pročitajte još: 

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.