Subotica: Radionica o organskoj proizvodnji 7. juna u Ljutovu

poljoprivreda-usevi-njiva
SUBOTICA – Radionica u okviru realizacije projekta pod nazivom „Razvoj inovativnih metoda organske ratarske proizvodnje u cilju veće klimatske neutralnosti poljoprivrede“ biće održana 7. juna subotičkom selu Ljutovu, najavio je Institut za zemljište.

Pored pomenute beogradske ustanove, u organizaciji radionice učestvuju Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje „Serbia organika“ i Institut za ekonomiku poljoprivrede Beograd, a projekat finansira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ministarstvo pomaže realizaciju tog projekta u okviru podsticaja za unapređenje sistema kreiranja i prenosa znanja kroz razvoj tehničko-tehnoloških, primenjenih, razvojnih i inovativnih projekata u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2021. godini.

Dodaje se u saopštenju da će tom prilikom na gazdinstvu Mamužić u Ljutovu, sa početkom u 11 sati, biti održano niz predavanja eminentnih stručnjaka na poljoprivredne teme kao što su klimatska neutralnost, erozija zemljišta vetrom ili sekvestracija (smanjenje emisije) ugljenika.

Nakon teoretskog dela biće upriličena i demonstracija metoda koje povećavaju klimatsku neutralnost poljoprivrede poput plodoreda, konzervacijske obrade, kompostiranja, uvođenja pokrovnih useva, zelenog malča i zelenog ugara.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.