logo transparend vojvodina uzivo

Subotica: Prvi „Festival domaće hrane“ u Višnjevcu (FOTO)

festival hrane-su
SUBOTICA – U Višnjevcu, naselju nadomak Subotice, održan je prvi „Festival domaće hrane“.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Stevan Bakić, rekavši da se ovde radi o jedinstvenom spoju tradicije i autentičnosti, ali i u nadaleko poznatom gostoprimstvu stanovnika Višnjevca.

Organizator manifestacije bila je Mesna zajednica „Višnjevac“.

„Dopala mi se ideja organizatora Festivala da se sva sredstva prikupljena sa ove manifestacije koja nema takmičarski, već društveno-koristan  karakter, upotrebe za opremanje Doma kulture ’Stevo Banjanin’ u Višnjevcu“, istakao je Bakić.

Naveo je da je hrana, odnosno kulinarska umeća i različiti gastronomski specijaliteti,  jedna od specifičnosti po kojoj su prepoznatljivi i naša zemlja, i ovaj kraj, da je hrana naš brend sa kojim se istinski ponosimo i da mu je velika želja da „Festival domaće hrane“ u Višnjevcu postane tradicionalna manifestacija.

 Na današnjem, Prvom „Festivalu domaće hrane” jela je pripremalo više od 40 meštana Višnjevca, raspoređenih u 12 ekipa. A, pripremano je više od 20 jela:  pasulj, gulaš, riblja čorba, sarma, divljač, punjena paprika, kupus sa ovčetinom, mućkalica, sarma u vinovoj lozi, škembići, prasetina, jagnjetina, kobasica sa krompirom, čvarci (peku se na licu mesta), pljeskavice, ćevapi, roštilj belo meso, uštipci, pita ispod sača od mesa, pita ispod sača od sira, kolači…

Subotica: Prvi „Festival domaće hrane“ u Višnjevcu
Foto: Grad Subotica
Subotica: Prvi „Festival domaće hrane“ u Višnjevcu
Foto: Grad Subotica
Subotica: Prvi „Festival domaće hrane“ u Višnjevcu
Foto: Grad Subotica

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.