Subotica: Program edukacije u Zoo vrtu Palić

Edukacija - zoo vrt

SUBOTICA – Učenici osnovnih škola s početkom drugog polugodišta vratili su se i u program ZOO edukacije u Zoološkom vrtu Palić. Na poučnim predavanjima, koja se realizuju svakog radnog dana, đaci imaju priliku da nauče nove zanimljivosti o biljnom i životinjskom svetu.

U Zoološkom vrtu i tokom hladnijih dana mogu se videti grupe nasmejanih osnovca, koji u ovu ustanovu dolaze na edukaciju, koja se sastoji od predavanja, prezentacija i radionica, iz oblasti zoologije, botanike, opšte biologije i ekologije. Vasilija Tatarski i Vladimir Matić, učenici su prvog razreda OŠ “Majšanski put” i jednom mesečno dolaze sa svojim drugarima iz razreda u Zoo vrt kako bi se bliže upoznali sa biljnim i životninjskim svetom koji nas okružuje.

Zoo vrt svakog radnog dana posete četiri grupe, koje broje do 60 osnovaca, što čini oko dvadesetak grupa nedeljno, rekla je Jelena Toljagić, koordinatorka promotivnih i edukativnih aktivnosti Zoo vrta Palić. Mališani kroz ovaj program mogu da pogledaju i dodirnu krzno neke životinje, da vide rogove, kostur ili lobanju, ali i da, u zavisnosti od vrste životinje, ostvare bliži kontakt, uz prisustvo timaritelja.

Program realizuje muzejski edukator ove ustanove, uz pomoć timaritelja, ali ponekad predavanja mogu da održe i sami učitelji, u zavisnosti od dogovora i teme. Jedno je sigurno, bilo da se radi o životinjama i biljkama koje se nalaze u Zoo vrtu ili van njega, tema za edukativnu radionicu nikada ne nedostaje, a mališani iz drugog ugla mogu usvojiti nova znanja.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: