Subotica: Proglašeni sportisti godine po izboru SDŽ „Jovan Mikić Spartak“

Sportisti-su
SUBOTICA – Sportsko društvo Železničara „Jovan Mikić Spartak“ proglasilio je najbolje sportiste Društva za 2023 godinu.

Priznanje za životno delo poneo je Dragan Vujković, bivši bokser koji se ovim sportom počeo baviti 1966. godine u Boks klubu Spartak. U toku svoje karijere nastupao je za Slaviju iz Banja Luke i za Partizan. U srednjoj kategoriji šest puta je bio državni prvak, a u poluteškoj kategoriji dva puta se penjao na najviše postolje. Pet puta je trijumfovao na prvenstvu Balkana i trostruki je pobednik Meditranskih igara.

„I dalje treniram, međutim, više ne mogu da se takmičim. Ali mi je veoma drago što sam dobio u jednom ovako velikom sportskom nadmetanju „Spartaka“ gde ima 28 sportova, dobio sam tu nagradu. Ja mislim da nije zadnja, za dvadeset godina ću isto dobiti nagradu. Šalim se malo, međutim, eto, svakom sportisti je ta neka nagrada zadnja najlepša i najbolja“ – kaže Vujković.

Titulu najbolje sportistkinje u 2023. godini dobila je Violeta Slović, kapitenka ŽFK, koja je takođe proglašenja i za najbolju fudbalerku u Srbiji prošle godine. Za najboljeg sportistu proglasili su Alija Arslana, rvača, a najbolji klub je bio Teniski klub „Spartak“. Najbolji trener je trener džudo kluba Milan Bogić, a nagradu za razvoj sporta je dobio Streljački klub, na čelu sa Milanom Jarićem, koji je najbolji sportski radnik Društva.

Predsednik Spartaka Milan Vučković istakao je kako nagrađene sportist nije izabralo Društvo, već su ova priznanja sami zaslužili svojim rezultatima u prošloj godini.

„ Mi smo najbrojnije društvo u ovoj državi. „Zvezda“ ima 27 klubova, „Partizan“ 24, a mi imamo 28 klubova koji nose ime „Spartak“ i koji su članovi ovog Društva. Mi smo i ove godine izabrali najbolje sportiste koji su svojim rezultatima to zaslužili i koji pronose slavu iz sporta kojim se bave i imena Jovana Mikića Spartaka.“

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.